Tips voor buiten werken met laptop

Tips voor buiten werken met laptop

In de zomer wil je natuurlijk volop van het heerlijke zonnetje genieten. De verleiding is dan ook groot om lekker met je laptop in de tuin of op je balkon te gaan zitten werken. Maar helaas gaat dat soms lastig door de reflectie van de zon en de kans op oververhitting van je laptop. Daarom hebben wij 4 tips voor buiten werken met laptop op een rijtje gezet!

Zet je helderheid hoger

Door de helderheid van je scherm zo hoog mogelijk te zetten, heb je minder last van je eigen reflectie in je scherm. Dit kan bijvoorbeeld via de instellingen van Windows of macOS of meestal heb je hiervoor een aparte knop bovenaan je toetsenbord. Het gaat vaak om een zonnetje, het kleine zonnetje verlaagt de helderheid, de grotere zon verhoogt die. Er is wel een nadeel met een hogere helderheid, de batterij gaat sneller leeg, dus houd je laadkabel wel bij de hand. 

Maak een zonnescherm

Een zonnescherm is een geweldige hack om je laptop te beschermen tegen de zon, maar er een kopen kan soms best duur uitvallen. Geen zorgen, je kan gemakkelijk thuis zelf een zonnescherm maken! Pak een kartonnen doos, stop je laptop erin en creëer op deze makkelijke manier schaduw. Op deze manier raakt je laptop minder snel oververhit en jij hebt perfect zicht op je scherm.

Creëer schaduw

Met mooi weer is het natuurlijk erg verleidelijk om in de zon te gaan zitten, maar in de schaduw werken is een stuk beter voor jezelf en je laptop. Je laptop langdurig blootstellen aan zonlicht kan er namelijk voor zorgen dat je laptop oververhit, zeker in de zomer bij warme temperaturen. Dus, maak het gezellig onder een grote boom of als je geen natuurlijke schaduw in je tuin of op je balkon hebt, pak er een parasol bij. Plaats je laptop zo dat jij in de richting van de zon kijkt en zet een zonnebril op zodat je ogen ook geen last van de zon krijgen.

Zet je laptop op een vlakke ondergrond

Met een sterke zon en hoge temperaturen is het niet al te slim om je laptop op schoot te houden. Bij de meeste laptops zitten de ventilatoren aan de onderkant dus wanneer je de laptop op schoot hebt staan kan de luchtstroom geblokkeerd worden. Zorg er daarom voor dat je laptop op een vlakke ondergrond staat zoals een tafeltje. Zo kunnen de ventilatoren optimaal hun werk doen en heb je een kleinere kans dat je laptop oververhit.

Meer tips nodig?

Ben je op zoek naar nog meer tips? Lees dan ook eens deze blog over tips voor een productievere werkdag. Is het nog niet helemaal duidelijk of heb je nog andere vragen? Dan kun je direct met ons contact opnemen en dan helpen we jou graag verder!