Voordelen van werken op een flexwerkplek

Voordelen van werken op een flexwerkplek

Als je thuis werkt of op kantoor, kan het zo zijn dat je soms de behoefte hebt om ergens anders te werken. Omdat je je ergens anders beter kan concentreren, of omdat je die vaste werkplek op kantoor of het plekje aan de keukentafel misschien ook een beetje zat wordt. Daarnaast is afwisseling ook goed voor een mens, dus neem je werkspullen mee en ga op zoek naar een leuke, inspirerende werkplek. We leggen je graag de voordelen van werken op een flexwerkplek aan je uit.


Minder afleiding

Thuis ben je vaak net wat sneller afgeleid door openstaande taken of omstandigheden, zoals het doen van een wasje of het uitruimen van de vaatwasser. Bij een flexwerkplek heb je hier geen last van. Neem zo min mogelijk mee, neem plaats en ga rustig aan de slag met je werk. Je hoeft je even niet druk te maken om wat er thuis nog allemaal moet gebeuren. 

Voordeliger dan een vaste werkplek

Bij het huren van een kantoorruimte betaal je de rekeningen voor de huur, de energiekosten en bijvoorbeeld de schoonmaak. Bij een flexwerkplek heb je daar geen last van. Flexwerkplekken kun je tegen een lage prijs afnemen en sommige zijn zelfs helemaal gratis. Het is ook niet zomaar dat flexwerkplekken vanuit economische overwegingen worden ingevoerd, het is echt voordeliger.

Meer contact

Als je (zelfstandig) ondernemer bent, hecht je waarschijnlijk veel waarde aan het hebben van contact met andere ondernemers. Als je thuis aan het werk bent, kom je niet zoveel mensen tegen. In een café of een andere flexwerkplek wel. Daar ontmoet je gelijkgestemden. Wie weet ontmoet je wel iemand die op zoek is naar een freelancer in zijn of haar onderneming, of wellicht kun je via-via aan nieuwe klussen komen. Je kunt ook met elkaar sparren over bepaalde ideeën of onderwerpen. Laat jezelf zien en wees niet bang om een praatje te maken bij een flexwerkplek. Wie weet help je elkaar verder.

Extra faciliteiten

Tot slot biedt een flexwerkplek ook extra faciliteiten die je thuis of op kantoor niet hebt, zoals bijvoorbeeld snel internet, een goede kop koffie of een fijne lunchkaart. Het is extra fijn om daar ook gebruik van kunnen te maken.

Vind jouw flexwerkplek

Ben jij al om? Neem eens een kijkje op Flexwerkplek.nl en vind een locatie die goed bij jouw past: een bedrijvenpand, een koffietentje, een restaurant of bij de bibliotheek. Wie weet vind jij wel een nieuwe, favoriete plek om te werken!