4x SEO tips voor webshops

Heb jij een webshop, maar kan je nog wat wel hulp gebruiken met de vindbaarheid? Dan is het een goed idee om jouw SEO een duwtje in de rug te geven. Het kan lastig zijn om hiermee te beginnen. Gebruik daarom deze 4 SEO tips voor webshops en word beter vindbaar!


URL-structuur

Heb jij al eens goed gekeken naar de URL-structuur van jouw website? Dit is namelijk hoe Google jouw website leest. Het is belangrijk dat dit een sterke structuur is die logisch doorverwijst. Om dit allemaal overzichtelijk te houden is het belangrijk om voor producten onafhankelijke URL’s te maken. Een voorbeeld van een sterke URL is: https://www.webshop.nl/productsoort/merk/model/ . Op die manier kan Google makkelijk de route van je website begrijpen en worden bezoekers beter doorgestuurd.

Optimaliseer afbeeldingen

Afbeeldingen: niet alleen relevant om je website aan te kleden en om een boodschap over te brengen op je doelgroep, maar ook heel belangrijk om gevonden te worden. Ten eerste is het belangrijk dat je relevante afbeeldingen gebruikt, die een duidelijke boodschap overbrengen. Ten tweede is het belangrijk om de afbeeldingen SEO-proof te maken. Dat doe je door je afbeeldingen op te slaan met een goede naam. Daarnaast dien je ook een goede ‘’alternatieve tekst’’ in te vullen in het CMS van je website. Op die manier zijn je afbeeldingen ook te vinden tussen de Google afbeeldingen als iemand het zoekwoord intypt.   

Verzamel verwijzingen

Google ziet jou als een expert wanneer er veel andere websites naar jou verwijzen. Als je veel genoemd wordt, dan beschikt jouw webshop waarschijnlijk over waardevolle informatie. Het is alleen lastig om zomaar verwijzingen te krijgen van andere websites. Dit kun je realiseren door een interessant onderzoek te publiceren of een opvallende infographic te delen. Dan is er een kans dat andere websites naar jouw site gaan linken om hun eigen artikelen te ondersteunen. Daarnaast is het mogelijk om advertorials met links naar jouw webshop te publiceren op (regionale) media. Hierdoor realiseer je een hogere SEO-matrix en extra kliks door lezers. 

Pagina snelheid

Dit is niet alleen relevant voor je gebruikers, maar ook voor Google. Er haken natuurlijk velen af wanneer een pagina onwijs lang aan het laden is. Laat maar; je klikt terug en zoekt je informatie ergens anders. Google komt gelukkig nog steeds langs, maar het wordt niet gewaardeerd als je pagina heel langzaam is. Dit geldt omdat het simpelweg niet gebruiksvriendelijk is en Google probeert de beste sites aan te bevelen aan bezoekers. Je kunt ervoor zorgen dat je pagina snel laadt door afbeeldingen te verkleinen voordat je ze plaatst, niet te veel producten op één pagina te plaatsen en door elke pagina redelijk compact te houden. Filmpjes zijn bijvoorbeeld erg leuk, maar kunnen er wel voor zorgen dat een pagina langzamer wordt. Probeer dus goed in te schatten hoeveel je op een pagina wil publiceren, zodat je voorkomt dat je webshop te traag wordt. 

Kun je nog wel meer hulp gebruiken? Lees dan ook deze 5 tips om meer website bezoekers te krijgen.